Losos na kyselo
Už jste někdy pili lososa na kyselo? Že ne? Nyní máte možnost. Nemusíte se však bát, že v chuti koktejlu ucítíte rybu. Jde o koktejl na bázi whisky Singleton of Dufftown. Tento drink je takzvaný twist (obměna již známého koktejlu) na populární Whisky sour. Proto se v názvu objevuje kyselý (sour) a znak palírny Dufftown Distillery a tím je právě losos, který představuje nejen výrazný prvek skotské domoviny a historie, ale zároveň filozofii značky, plout proti proudu. V drinku je cítit příjemná vůně sena a také sladu. V chuti vyniká chuť whisky, kterou kombinace kopřivovo-heřmánkového sirupu ještě zvýrazní. V závěru je cítit jemná štiplavost zázvoru.
Budete potřebovat
- 5 cl whisky Singleton of Dufftown
- 25 cl sirup Vladimír kopřiva a heřmánek
- 1 cl zázvorového nápoje Rochester Ginger
- citronová kůra
Vybavení
- sklenice typu old fashioned (whiskovka) o objemu 250-350ml
- shaker
- led do shakeru
- velká ledová kostka - na servis
- odměrka
Jak si namíchat
- Příprava probíhá v šejkru, který naplníme do ¾ ledem.
- Nadávkujeme 5 cl whisky Singleton of Dufftown.
- Přidáme 1 cl zázvorového nápoje Rochester Ginger a 25 cl sirupu Vladimír kopřiva a heřmánek.
- Vše řádně vyšejkujeme.
- Nalijeme do whiskovky, na velkou kostku ledu.
- Ukrojíme plátek citronové kůry a vstříkneme citronové silice na drink. Kůru vložíme volně do drinku.
Vytisknout recept
Jaroslav KolářObchodní manažer plnásklenice.cz, milovník nových chutí a trendů. Nadšený degustátor a inovátor zavedených pořádků, s více než 10 letou praxí v oblasti nápojů a gastronomie.