Tommy's Margarita
Tommy´s Margarita vznikla v San Francisku v roce 1990 jako vylepšená verze klasické Margarity. Julio Bermejo ji připravoval v restauraci Tommy´s patřící jeho rodičům. Hlavním rysem, jež odlišuje Tommy’s Margaritu oproti klasické, je obměna Triple sec za agávový sirup, kterým chtěl Julio podpořit jak chuť tequily, tak čerstvé limetové šťávy. A opravdu se mu to povedlo, jelikož tato Margarita je chuťově plnější a určitě nezůstanete u jedné.
Budete potřebovat
- 60 ml tequily reposado
- 30 ml limetkové šťávy
- 15 ml sirupu z agáve
- chilli-sůl nebo tajin
- osminka limety na ozdobu a vytvoření krusty
- led
Vybavení
Jak si namíchat
- Nejprve si připravte sklenici, na které si vytvoříte takzvanou krustu. Pomocí 1/8 limety přejeďte po hraně sklenice a poté namočte do soli se vločkami chilli a to tak, že nasypete chilli sůl na talíř a jemně s ní pootočíte „nalimetovanou“ hranou. Do sklenice lehce bouchněte, aby opadala přebytečná sůl.
- Šejkr naplňte do ¾ ledem a nadávkujte všechny suroviny.
- Řádně vyšejkujte po dobu alespoň 10 vteřin.
- Drink přelijte do sklenice přes jemné barmanské sítko, aby v koktejlu nezůstaly ledové šupinky vzniklé šejkováním.
- Margaritu ozdobte osminkou limety.
Vytisknout recept
Jan KoplíkBarman oblíbeného přerovského baru Irish pub, náruživý gastroturista a věčný student barové historie s ustavičným úsměvem na tváři.