Hemingway Daiquiri

Hemingway special Daiquiri

Jak již název napovídá, na twistu na tento klasický koktejl se podílel sám spisovatel Ernest Hemingway, který jich dokázal vypít i několik každý den, při svém pobytu v Karibiku. Hemingway Daiquri nebo Hemingway Special je výborná alternativa pro ty, jež nevyhledávají sladkou chuť koktejlů, která tak často zastírá samotnou podstatu drinku. Hemingway taktéž sladkou chuť neměl v oblibě, a proto pro něj barman vytvořil Sugar free Daiquri, jehož finální recepturu ovlivnil sám Ernest Hemingway, načež se stala jeho nejoblíbenější variací na tento klasický drink.


Budete potřebovat

Tip: Sklenici vložte před servisem na 10 minut do mrazničky. Koktejl tak zůstane pořád ledově svěží.

#produkt#https://www.plnasklenice.cz/hemingway-daiquiri-set-ingredienci/


Vybavení


Jak si namíchat

  1. Přidejte všechny ingredience do šejkru.
  2. Shaker poté naplňte ledem do ¾.
  3. Uzavřete a protřepejte po dobu alespoň 15 vteřin.
  4. Přeceďte do skleničky za pomoci jemného barmanského sítka.
  5. Ozdobte plátkem grepu na okraj sklenice.

Poznámky z degustace

Pro tento koktejl se hodí výraznější světlé rumy, které se nenechají tolik ovlivnit chutí Maraschina a grepové šťávy. My jsme zvolili pro degustaci rum Plantation 3*, který v koktejlu nezaniká. Jeho chuť je výrazná, jak se na poměry světlých krátce stařených rumů sluší. V receptu jsme použili přímo lisovanou grapefruitovou šťávu Beutelsbacher, která koktejlu dodá příjemně nahořklou chuť a kyselost. Maraschino pak spojuje obě tyto ingredience svým mírně sladkým profilem a příjemnou aromatikou třešní. Maraschino je tak vlastně jedinou komponentou tohoto drinku, která obsahuje nějaký přidaný cukr. Vhodnou skleničkou je sklenice na stopce typu Nick & Nora 160 ml. Sklenice bude plná a zároveň díky stopce si koktejl nebudete ohřívat rukou.

Vytisknout recept
Jan KoplíkBarman oblíbeného přerovského baru Irish pub, náruživý gastroturista a věčný student barové historie s ustavičným úsměvem na tváři.