Bees Knees - mimořádný medový požitek
Bees Knees patří do rodiny sour koktejlů spojující alkoholickou bázi, v tomto případě gin, typickou kyselost citronové a pomerančové šťávy se sladkostí medu. Jedná se o koktejl pocházející již z dob prohibice. Jeho název Bees Knees (v češtině volně přeloženo jako "kolena včel") je frází, jež se v tehejší době používala pro něco mimořádného až výjimečného. Zásluhy za vznik koktejlu jsou připisovány barmanu Franku Meierovi původem z Rakouska, který pracoval v době vytvoření drinku ve slavné pařížském hotelu Ritz.
Budete potřebovat
- 60 ml ginu Plymouth
- 15 ml citronové šťávy
- 15 ml medového sirupu
- 10 ml pomerančové šťávy
- kůru z pomeranče na ozdobu
Tip: medový sirup si můžete jednoduše vytvořit i z domácího medu. přidejte 100 ml medu a doplňte stejným množstvím vody. Poté položte na zdroj tepla a velmi pomalu jej zahřívejte tak, aby se teplota držela do 60°C. Po úplném rozpuštění stačí nalít do sterilizovaných lahví a uschovat v chladničce až jeden měsíc.
#produkt#https://www.plnasklenice.cz/bees-knees-set-ingredienci/
Vybavení
- koktejlová sklenice cca 180 ml
- třídílný shaker případně dvoudílný shaker doplněný o barmanské sítko
- odměrka
- jemné barmanské sítko
- škrabka na citrusy
Jak si namíchat
- Do shakeru odměřte 60 ml ginu Plymouth, 20 ml citronové šťávy, 15 ml medového sirupu, 10 ml pomerančové šťávy
- Poté doplňte led tak, aby vystupoval nad hladinu.
- Uzavřete shaker a šejkujte po dobu cca 10-15 vteřin.
- Poté otevřete víčko třídílného shakeru, případně vložte strainer do dvoudílného shakeru a přeceďte doublestrain, tedy i za pomocí jemného sítka do připravené skleničky.
- Pomocí škrabky uloupněte kousek pomernačové kůry, jejíž silice zmáčknutím vstříkněte na drink. Kůru poté vhoďte volně do drinku nebo umístěte na okraj.