23.12. až 26.12. zavřeno. Další expedice objednávek 27.12. a 30.12.

Negroni, Milán a Turín v jednom

Drink Negroni

Pokud se řekne Negroni, měli byste si představit drink s hořkosladkou chutí v barvě zapadajícího slunce, koktejl typicky servírovaným během pátečního odpoledne, kdy začíná pověstné italské Aperitivo. Tento dnes velmi populární drink vznikl z koktejlu Americano, od kterého se liší pouze jednou surovinou. Je poměrně silný, ale chuť je také silně návyková. Jeho příprava je velmi jednoduchá vyžadující pouze 3 suroviny a míchací sklenici.


Budete potřebovat

Tip: Obměnou ginu za bourbon nebo žitnou whisky získáte koktejl Boulevardier.


#produkt#https://www.plnasklenice.cz/negroni-set-ingredienci/


Vybavení


Jak si namíchat

  1. Do míchací sklenice vložíme led do ¾.
  2. Nadávkujeme jednotlivé suroviny po 30 ml v poměru 1:1:1.
  3. Vložíme barmanskou lžíci a mícháme, dokud drink nemá temně zářivou oranžovou barvu.
  4. Na míchací sklenici nasadíme strainer a přecedíme do sklenky do poloviny naplněné ledem.
  5. Zdobíme plátky pomeranče nebo pomerančovou kůrou.

Troška barmanského dějepisu

Negroni koktejl vznikl v Itálii z místního koktejlu Mi-To, který se podával jako oblíbený aperitivní drink na přelomu šedesátých a sedmdesátých let 19. století. „MI“ od města Milán, kde vzniklo Campari, „TO“ od města Torino, kde vzniklo Cinzano. Tyto dvě složky se doplňovaly sodou. Američane tento drink přejmenovali na Americano a tento název se používá dodnes.

Jednoho dne přišel Camillo de Negroni, známý kovboj a gambler do Caffé Casoni ve Florencii a poručil si něco tvrdšího než Americano. A tak mu barman místo sody dal dávku ginu a Negroni bylo na světě.

Dnes je Negroni velice populární pro svou jedinečnou a silnou chuť. Oblíbený je také mezi barmany, kteří si ho občas dopřejí po namáhavé směně za barem.

 

Tipy na další recepty: Cosmopolitan | Mojito | Caipirinha | Bloody Mary | Moscow Mule | Piňa Colada | Sex on the Beach

 

Vytisknout recept
Jan KoplíkBarman oblíbeného přerovského baru Irish pub, náruživý gastroturista a věčný student barové historie s ustavičným úsměvem na tváři.