Negroni, Milán a Turín v jednom
Pokud se řekne Negroni, měli byste si představit drink s hořkosladkou chutí v barvě zapadajícího slunce, koktejl typicky servírovaným během pátečního odpoledne, kdy začíná pověstné italské Aperitivo. Tento dnes velmi populární drink vznikl z koktejlu Americano, od kterého se liší pouze jednou surovinou. Je poměrně silný, ale chuť je také silně návyková. Jeho příprava je velmi jednoduchá vyžadující pouze 3 suroviny a míchací sklenici.
Budete potřebovat
- 3 cl ginu Plymouth
- 3 cl Campari
- 3 cl sladkého vermutu Dubonnet Rouge
- led
- kůru z pomerančů na doladění a ozdobu drinku
Tip: Obměnou ginu za bourbon nebo žitnou whisky získáte koktejl Boulevardier.
#produkt#https://www.plnasklenice.cz/negroni-set-ingredienci/
Vybavení
Jak si namíchat
- Do míchací sklenice vložíme led do ¾.
- Nadávkujeme jednotlivé suroviny po 30 ml v poměru 1:1:1.
- Vložíme barmanskou lžíci a mícháme, dokud drink nemá temně zářivou oranžovou barvu.
- Na míchací sklenici nasadíme strainer a přecedíme do sklenky do poloviny naplněné ledem.
- Zdobíme plátky pomeranče nebo pomerančovou kůrou.
Troška barmanského dějepisu
Negroni koktejl vznikl v Itálii z místního koktejlu Mi-To, který se podával jako oblíbený aperitivní drink na přelomu šedesátých a sedmdesátých let 19. století. „MI“ od města Milán, kde vzniklo Campari, „TO“ od města Torino, kde vzniklo Cinzano. Tyto dvě složky se doplňovaly sodou. Američane tento drink přejmenovali na Americano a tento název se používá dodnes.
Jednoho dne přišel Camillo de Negroni, známý kovboj a gambler do Caffé Casoni ve Florencii a poručil si něco tvrdšího než Americano. A tak mu barman místo sody dal dávku ginu a Negroni bylo na světě.
Dnes je Negroni velice populární pro svou jedinečnou a silnou chuť. Oblíbený je také mezi barmany, kteří si ho občas dopřejí po namáhavé směně za barem.
Tipy na další recepty: Cosmopolitan | Mojito | Caipirinha | Bloody Mary | Moscow Mule | Piňa Colada | Sex on the Beach