Mai Tai, sklenice plná tajemství
Typicky letní ale rozhodně ne lehký koktejl, který dostanete v mnoha barech po celém světě. Je oblíbený pro svou sílu a tropickou chuť. Servírovaný v typických Tiki pohárech udělá z každé příležitosti doslova párty na pláži.
Budete potřebovat
- 30 ml rhumu Saint James Paille z Martiniku
- 30 ml tmavého jamajského rumu Appleton Estate Signature
- 20 ml čerstvé šťávy z limetek
- 20 ml pomerančového likéru
- 25 ml mandlového sirupu
- drcený led
Tip: v některých barech přidávají také 40 ml ananasového džusu pro zjemnění chuti.
#produkt#https://www.plnasklenice.cz/mai-tai-set-ingredienci/
Vybavení
- Originální recept se servíruje do oldfashioned sklenice o objemu cca 370 ml. Tiki koktejly se však často servírují v tiki pohárech nebo sklenicích Hurricane cca 450 ml a to zejména pokud je do receptu přidána ananasová šťáva.
- shaker
- odměrka
- brčko
Jak si namíchat Mai Tai
- Do shakeru odměřte všechny ingredience kromě tmavého jamajského rumu.
- Shaker poté doplňte ledem tak, aby led vystupoval těsně nad hladinu. Jak správně používat shaker se dozvíte v našem návodu
- Důkladně vyšejkujte po dobu alespoň 10 vteřin.
- Sklenici Old Fashioned si naplňte drceným ledem až po okraj.
- Koktejl do sklenice přeceďte a nahoru nalijte 30 ml jamajského rumu.
- Koktejl ozdobte plátkem pomeranče nebo ananasu. Můžete také přidat brčko.
Troška barmanského dějepisu
Mai Tai poprvé namíchal Victor Julies Bergeron v Oaklandu, San Franciscu v roce 1944 původně jako drink k jeho vyhlášeným grilovaným jídlům. Inspiroval se drinkem, který ochutnal na Tahiti a jeden místní po prvním doušku koktejlu řekl: „maita'i roa ae“, což znamená „jako z jiného světa“. A jméno bylo na světě.
Tento drink se podává ve speciálním porcelánovém Tiki poháru, který může mít více podobu klasických Maorských „totemů“ soch na velikonočních ostrovech nebo kokosových ořechů.
Tipy na další recepty: Cosmopolitan | Mojito | Caipirinha | Bloody Mary | Moscow Mule | Piňa Colada | Sex on the Beach